250g – Washed
Cyato kahve istasyonu, Rwanda’nın batısındaki Cyato sektöründeki Nyamasheke bölgesinde yaklaşık
1.850 m.a.s.l. yükseklikte yer almaktadır. Yerel çiftçiler, zengin siyah humuslu toprak nedeniyle kahve
için elverişli olan Nyungwe ormanının etrafında kahve plantasyonlarına sahiptir.
Bölge ayrıca, serin ve nemli bir iklim sağlayan Kivu Gölü’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Kahveyi bu kadar serin koşullarda kurutmak, yüksek kaliteli kahve üretimi için önemli faktörlerden biridir.
Güçlü bir tat, hoş bir aroma verir ve ayrıca kahvenin ömrünü uzatır. Cyato, 2019’dan beri Tropic Coffee Company tarafından sahiplenilmekte ve işlenmektedir.
Kahve kirazları, 256 üyesi (%50’si kadın) 110 hektardan fazla alanda kahve yetiştiren
Abadatesuka çiftçi kooperatifinden temin edilmektedir. Tozlayıcıların korunması ve kahve üretiminin
iyileştirilmesine yardımcı olmak için daha iyi çiftçilik konusunda kapsamlı eğitim almış,
iyi organize olmuş gruplara sahiptirler. Kahve tozlayıcıları olarak hareket eden tüm bu böceklerin,
özellikle arıların ve kahvenin kalitesine katkıda bulunan diğer canlıların hayatlarını korumak için hiçbir
sentetik gübre veya böcek ilacı kullanmazlar. Cyato kahvesinin yetiştirildiği Nyungwe ormanında bulunan yerli bal arısı, bu kahve için benzersiz
bir profil oluşturmuştur, çünkü tozlaşma sırasında arılar hayati mikroorganizmalar bırakarak
kahveye daha düzgün bir boyut ve daha iyi tatlar verir. Dahası,araştırmalar arı tozlaşmasının
verimi %36-50 arasında artırabileceğini ortaya koymuştur.
Tadım notları: Mürdüm eriği, kuru incir, karamel
Bölge: Cyato – Nyamasheke
Varyete: Red bourbon
Hasat: Elle toplama
Yükseklik: 1850-2200m.
İşlem: Natural
Ağırlık | 0.25 kg |
---|---|
Öğütme Derecesi | Çekirdek, Chemex, French Press, Kağıt Filtre, Metal Filtre, Moka Pot, V60 |